DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Kur'an-ı Kerimden Hayat Ölçüleri -40 Ayet Öğreniyorum'' etkinliği okulumuzda uygulandı. 6/B ve 7/A sınıflarından 15'er öğrenci tarafından Peygamberimizin Hayatı dersinde uygulanan etkinlikte, öğrencilerimiz kendilerine verilen Ayet-i Kerimelerin Arapçalarını ve Türkçe karşılıklarını ezberledi. Bununla birlikte hayatımızda ölçü olabilecek kısmını ''Ayetten Öğrendiklerimiz'' kısmında açıkladılar. Böylelikle hem kendileri hem de sınıflarındaki diğer arkadaşları Kur'an-ı Kerimin mesajlarından faydalanmış oldu.

Mrt

İyilik ayı kapsamında soğuk havalarda yiyecek bulmada sıkıntı çeken kuşlar için atık malzemelerden su ve yem kapları yapan öğrencilerimiz, bunları okulun bahçesindeki ağaçlara astılar.

Mrt

8. sınıf öğrencilerimizle ilçemizde bulunan Şehit Halit GÜLSER Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulunu ziyaret ettik.

Ock

Gerek okulumuzun bahçesinde oluşturduğumuz satranç köşesinde, gerekse de satranç sınıflarımızda vakit buldukça satranç oynuyoruz. Böylece öğrencilerimizle zihinsel sporları da yapmış oluyoruz.

Ock

18 Aralık Dünya Arapça Günü dolayısıyla öğrencilerimizin yapmış oldukları çalışmalar okulumuzun panolarına ve çeşitli yerlerine asıldı.

Ock

Mevlana haftası kapsamında pano çalışması ve öğrencilerimize yönelik ''Hoşgörü'' temalı etkinlikler gerçekleştirdik.

Ara

Öğrencilerimizin sosyal, duygusal ve akademik gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla velilerimize ev ziyartlerinde bulunduk. Aynı zamanda öğrencilerimizin başarılarını arttırmaya yönelik okulumuzda velilerimize yönelik seminer düzenledik.

Ock

Cuma günleri öğrencilerimiz ile birlikte cuma namazlarını okulumuzun mescidinde kılıyoruz. Mesleğe hazırlık noktasında her hafta bir öğrencimizin İmam, bir öğrencimizin de Müezzin olarak görev yaptığı mescidimizde, zaman zaman velilerimiz de cuma namazlarına iştirak etmekte ve bu husustaki memnuniyetlerini dile getirmekteler.

Ock

Okulumuzdaki öğrenciler her gün ilk dersin başında kitap okuyorlar. Ayrıca fırsat buldukça kütüphanede ve okulun diğer mekanlarında da kitap okumaya devam ediyorlar.

Kas

Öğrencilerimiz enerji tasarrufu hakkında farkındalık oluşturmak için elektrik düğmelerinin yanına uyarıcı yazılar yazıp yapıştırdılar.

Ara

Okulumuzun bahçesini güzelleştirmek için ağaçlarımızı budama çalışması yaptık.

Kas

Temizlik imandan gelir şiarıyla öğretmenlerimizin gözetiminde öğrencilerimizle birlikte okulumuzun bahçesinde temizlik çalışması yaptık.

Kas

Okulumuzun bütün paydaşlarının fikir ve önerilerini alabilmek için ''Dilek ve Öneri Kutusu'' oluşturduk. Faydalı olmasını temenni ediyoruz.